Kahvi ja terveys -webinaarit
Kahvi ja ruoansulatuskanava -webinaari 13.4.2023
Kahvinjuonti herättää paljon kysymyksiä, kun puhutaan suolisto- ja ruoansulatusongelmista. Tieteellisen tutkimustiedon mukaan kohtuullisella kahvinjuonnilla voi olla monia hyödyllisiä vaikutuksia, kuten suoliston liikkuvuuden tai suotuisasti vaikuttavien mikrobien lisääntyminen.
Elintarviketeollisuusliiton Kahvi- ja paahtimoyhdistyksen järjestämässä webinaarissa asiantuntijat esittivät tutkittua tietoa kahvin yhteyksistä ruoansulatuskanavan toimintaan.
Voit käydä katsomassa webinaarin esitykset täällä.
Webinaarin yhteydessä esiin nousseet kysymykset ja vastaukset löydät täältä.
Kahviin ja terveyteen liittyviä kysymyksiä voi lähettää meille osoitteeseen kahvijaterveys@etl.fi.
Kahvi ja ruoansulatuskanava -webinaarin ohjelma:
Tervetuloa
Suomalaisten kahvinkulutus ja nuorten aikuisten suhtautuminen kahviin
Marleena Tanhuanpää, johtaja, Kahvi- ja paahtimoyhdistyksen asiamies
Elintarviketeollisuusliitto
Kahvin vaikutukset ruoansulatuskanavassa
Reijo Laatikainen, ravitsemusterapeutti, FT
Lääkärikeskus Aava ja Syöpäsairaala Docrates
Coffee consumption and the microbiota–gut–brain axis
Serena Boscaini, PhD
Microbiota-Gut-Brain Axis Lab, APC Microbiome Ireland, University College Cork
Kahvi ja terveys -webinaari 9.2.2021
Elintarviketeollisuusliiton Kahvi- ja paahtimoyhdistys järjesti 9.2.2021 ravitsemuksen ja terveyden ammattilaisille Kahvi ja terveys -webinaarin.
Voit käydä katsomassa webinaarin esitykset täällä.
Kahviin ja terveyteen liittyviä kysymyksiä voi lähettää meille osoitteeseen: kahvijaterveys@etl.fi.
Webinaarin yhteydessä esiin nousseet kysymykset ja vastaukset löydät täältä.
Ohjelma
Avaus ja katsaus suomalaisten kahvinjuontiin
Johtaja Marleena Tanhuanpää, Elintarviketeollisuusliitto, Kahvi- ja paahtimoyhdistys
Kahvin yhteys kognitioon ja fyysiseen suorituskykyyn
ETT, yliopistotutkija Satu Jyväkorpi, Helsingin yliopisto
Myyttejä ja faktoja kahvin terveysvaikutuksista
Emeritusprofessori Jaakko Tuomilehto, Helsingin yliopisto