Kahvi ja ruoansulatuskanava -webinaari 13.4.2023
Kahvi ja ruoansulatuskanava -webinaari 13.4.2023
Kahvinjuonti herättää paljon kysymyksiä, kun puhutaan suolisto- ja ruoansulatusongelmista. Tieteellisen tutkimustiedon mukaan kohtuullisella kahvinjuonnilla voi olla monia hyödyllisiä vaikutuksia, kuten suoliston liikkuvuuden tai suotuisasti vaikuttavien mikrobien lisääntyminen.
Elintarviketeollisuusliiton Kahvi- ja paahtimoyhdistyksen järjestämässä webinaarissa asiantuntijat esittivät tutkittua tietoa kahvin yhteyksistä ruoansulatuskanavan toimintaan.
Voit käydä katsomassa webinaarin esitykset täällä.
Webinaarin yhteydessä esiin nousseet kysymykset ja vastaukset löydät täältä.
Kahviin ja terveyteen liittyviä kysymyksiä voi lähettää meille osoitteeseen kahvijaterveys@etl.fi.
Kahvi ja ruoansulatuskanava -webinaarin ohjelma:
Tervetuloa
Suomalaisten kahvinkulutus ja nuorten aikuisten suhtautuminen kahviin
Marleena Tanhuanpää, johtaja, Kahvi- ja paahtimoyhdistyksen asiamies
Elintarviketeollisuusliitto
Kahvin vaikutukset ruoansulatuskanavassa
Reijo Laatikainen, ravitsemusterapeutti, FT
Lääkärikeskus Aava ja Syöpäsairaala Docrates
Coffee consumption and the microbiota–gut–brain axis
Serena Boscaini, PhD
Microbiota-Gut-Brain Axis Lab, APC Microbiome Ireland, University College Cork